Menu

Toyota werkt aan een maanrover

22/03/2019 - Exploratie, Maan, Rovers & Landers
Toyota werkt aan een maanrover

De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA heeft bevestigd dat de Japanse autobouwer Toyota een maanrover zal maken voor de toekomstige maanmissie. Toyota zal al hun kennis van ontwikkeling gebruiken op de tweezitter die binnenkort het oppervlak van de maan zal verkennen.

Naast een gewone rover zal het voertuig ook beschikken over een bewoonbare ruimte waar twee astronauten kunnen verblijven. Zo kan deze mobiele basis gebruikt worden om meer van de maan te zien dan ooit tevoren. Ook zal de rover beschikken over een zelfrijdende module. De rover zal ontwikkeld worden met brandstoftechnologie. Door toevoeging van zonnetechnologie, geavanceerde brandstofcellen en slimme software kan de rover met gemak zo’n 10 duizend kilometer rijden.

De auto’s van Toyota staan bekend betrouwbaar te zijn. En dat heb je nodig als je in de ruimte bent. Als je op de apparatuur kunt vertrouwen, kun je in de ruimte overleven. De zes-wielige Toyota Rover is een grote sprong vooruit.

Het plan van JAXA is om de maanrover eerst te laten landen voordat de astronauten arriveren. Zo kan de rover zelf naar de landingsplek van de astronauten rijden en ze ophalen voor een tocht rond de maan. De bedoeling is dat de astronauten stenen en monsters verzamelen en dat de rover het rijwerk al doen. Als alles volgens plan verloopt zal de rover in 2029 op het oppervlak van de maan staan.